Annons
Annons

BLOGGAR

Antik & Auktion på turné

IMG_6579

Fyra föreläsningar på en vecka, funkar det? Ja, faktiskt och jag tror att jag kan säga att den senaste veckans framträdanden har varit några av våra absolut bästa i serien Kunskapskvällar hittills. Knut Knutson inledde förra tisdagen på Tändstickspalatset i centrala Stockholm, Knut är ju en antikexpert med ståupptalang: att tala om sig själv i 2 x 45 minuter, utan bilder, är inget problem för honom. Det är lika roligt varje gång att lyssna på honom. Vår moderna expert och skribent, Jenny von Platen, tog över på torsdagskvällen, och talade om klassiska mönster, från William Morris till Josef Frank. Kunskap fanns även hos våra läsare i salen, och det blev ett intensivt utbyte av tankar och fakta. Både Knut och Jenny samlade fullsatta salar och vår samarbetspartner Lundqvist&Lindqvist serverade det godaste vinet jag smakat på länge, tillsammans med hemgjorda snittar.

Annons

På fredagen ute på antikmässan i Älvsjö briljerade vår smyckesexpert Jan Erkinantti- tiara-expert, om man nu ska plocka ut hans eget favoritområde – med en bildkavalkad och fakta-kaskad om en rad glittrande smycken som vandrar mellan de europeiska kungahuset.

I tisdags avslutade vi så vår turné med att på Katrinetorp Landeri i Malmö lyssna på Stig Lindbergkännaren Marika Bogren, lyssna och se – för även Marika bjöd på fantastiska bilder. Den föreläsningen vill vi gärna upprepa i andra delar av landet, jag återkommer om detta.

Vilken vecka! Jag har på nära håll fått möta över 200 av våra läsare, och fyra skarpa föreläsare. Nästa föreläsning är den 15 mars på Katrinetorp och då är det antikhandlare – och numera TV-stjärnan – Karin Laserow som fyller scenen. Don’t miss – men anmäl dig nu, det är snart fullsatt. Läs mer och anmäl dig här på antikochauktion.se/event!

/Carin

Andra gillar också:

Kommentera

Annons


Annons

SENASTE FRÅN ANTIK & AUKTION

Laddar